چگونه شغل پیدا کنیم: ۱۰ نکته موثر برای استخدام آسان

اگر مطالب مقاله برایتان مفید بوده آن را با همکارانتان به اشتراک بگذارید.

آنچه در این پست می‌خوانید

    به دنبال شغل جدید هستید؟ یا شاید اولین کارتان؟ هنگام درخواست کار، روش‌های خاصی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا از سایر کارجوها با تجربیات آموزشی یا حرفه‌ای مشابه، متمایز شوید.

    در دهه گذشته، رونق فناوری بر اقتصاد تأثیرات بسیاری گذاشته است، از جمله بزرگترین رشد و پذیرشِ استفاده از اینترنت از اواخر دهه 1990 می‌باشد. یا به عنوان مثال، همه‌گیری کووید-19 نحوه درک انسان از «کار» را تغییر داد. در ایالات متحده، نرخ بیکاری در آوریل 2020 به 14.8 درصد رسید. اگرچه این تعداد در ژانویه 2022 به 4 درصد کاهش یافته است، اما کار از راه دور به 15.4 درصد افزایش یافته که نشان دهنده تغییرات بعدی در خانه، مفهوم فضا و محیط، روابط و سلامت است.

    زمانی که اقتصاد یک کشور در حال بهبود باشد، رشد شغلی نیز همچنان افزایش می‌یابد. زمان خوبی برای درخواست کار و ایجاد مهارت‌هایی‌ست که در حرفه‌ی رویایی خود به آن نیاز دارید. این مقاله نکات موثر و همچنین بهترین شیوه‌ها را برای یافتن شغل ایده‌آل ارائه می‌دهد.

     

    1. چگونه شغل پیدا کنیم؟

    راه‌های زیادی برای یافتن شغل وجود دارد. رویکردها بسته به نوع شغلی که به دنبال آن هستید و صنعت و رقابت شغلی متفاوت است. برخی شبکه و ارتباطات شخصی را در جستجوی شغل خود موثر می‌دانند، اما بسیاری از افراد به رویکرد سنتی درخواست و مصاحبه کاری متکی هستند. این فرآیند می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما این استراتژی‌ها به شما کمک می‌کنند تا هنگام شروع کار، وضوح و اعتماد به نفس خود را به دست آورید.

    مگر اینکه ممکن است سعی کنید بنشینید و برای هر شغلی که برای آن واجد شرایط هستید درخواست دهید، وقت گذاشتن برای ارزیابی امیدها و رویاهای شغلی می‌تواند راه رضایت‌بخش‌تر و سازنده‌تری برای شروع جستجوی شغلی باشد. به این فکر کنید که چه چیزی شما را زنده می‌کند و می‌تواند به شما کمک کند تا جستجوهای خود را محدود کنید و نقش‌ها و مشاغل خاص را هدف قرار دهید.

    آینده شغلی خود را تصور کنید. در اینجا چند سوال وجود دارد که می تواند به شما کمک کند:

    • آیا به حرفه یا صنعت خاصی علاقه دارید؟ (ممکن است در مورد حمایت از هنرهای تئاتر هیجان زده باشید یا به امور مالی در بازارهای نوظهور علاقه‌مند باشید.)
    • آیا می‌خواهید رهبر یک تیم یا سازمان شوید یا ترجیح می‌دهید یک تهیه کننده خلاق و مستقل باشید؟
    • چه اهداف حقوقی دارید؟ آیا آرزوی دریافت حقوق شش رقمی را دارید؟
    • آیا برای انسجام و همکاری تیم ارزش قائل هستید؟
    • چه نوع سبک زندگی می‌خواهید؟
    • چه مهارت‌هایی را در یک نقش شغلی به ارمغان می‌آورید؟ (به عنوان مثال، آیا در متقاعد کردن افراد از طریق ارتباط گفتاری یا نوشتاری مهارت دارید یا مهارت‌های شما برای مراقبت از بیمار مناسب‌تر است؟)
    چطور شغل مورد نظرمان را پیدا کنیم؟

    2. در مورد صنایع بالقوه و موقعیت‌های شغلی تحقیق کنید.

    مرحله بعد، به انواع صنایع یا حرفه‌هایی فکر کنید که در آن‌ها تجربه دارید یا علاقه شما را برمی‌انگیزند. در مورد صنعت غذا و نوشیدنی یا هر چیزی که می‌توانید تحقیق کنید، به عنوان مثال، مشاغلی که به آن‌ها علاقه‌مند هستید را به عنوان یک حوزه تجاری در نظر بگیرید. مثلاً آیا تاکنون به شغلی در زمینه فناوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل داده‌ها، بازاریابی یا طراحی UX فکر کرده‌اید؟

    بگویید که مدرک بازاریابی دارید. آیا علاقه‌مند به دنبال کردن شغلی در آن زمینه هستید؟ اگر چنین است، آیا ترجیح می‌دهید برای یک آژانس بزرگ کار کنید یا برای یک شرکت خصوصی؟ امیدوارید در چه نوع بازاریابی تخصص داشته باشید؟ شاید بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی دیجیتال یا بازاریابی محتوا؟ برای درک نقش‌های مختلفی که می‌توانید در یک حرفه یا صنعت ایفا کنید، جستجوی خود را دقیق کنید.

    اگر بیشتر به سبک زندگی خود فکر می‌کنید، مشاغل از راه دور، مشاغلی که به شما امکان سفر می‌دهند یا مشاغلی که برای افراد درونگرا مناسب‌تر هستند را در نظر بگیرید.

     

    3. مهارت‌های قابل انتقال خود را شناسایی کنید.

    هنگامی که نظر بهتری در مورد اهداف شغلی خود و نوع مشاغلی که به آن علاقه دارید به دست آوردید، به این فکر کنید که چگونه تجربیات شما می‌تواند در این حرفه‌ها اعمال شود. مهارت‌های قابل انتقال خود را شناسایی کنید، از جمله مهارت‌های فنی و مهارت‌های محل کار که در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود کسب کرده اید.

    اگر به دنبال پیدا کردن اولین شغل خود هستید، مهارت‌های قابل انتقال شما ممکن است از فعالیت‌های فوق‌برنامه، کار داوطلبانه یا زندگی روزمره شما (مثلاً مراقبت از فرزندان یا خواهر و برادر) ناشی شود. و اما مهارت‌های قابل انتقال برای کسانی که می‌خواهند شغل خود را تغییر دهند، می‌تواند تجربیات کاری قبلی یا مهارت‌های فنی مانند تجزیه و تحلیل داده‌ها یا ورود داده‌ها باشد. همچنین می‌توانند مهارت‌های محل کار مانند رهبری، خلاقیت و تفکر انتقادی را در بیان نقاط قوت خود در نظر بگیرند.

    برای شغلی که می‌خواهید مهارت‌های لازم و مناسب را یاد بگیرید!

    به آینده نگاه کنید. آیا مشاغلی که برای آنها درخواست می‌کنید با مسیر شغلی مورد نظر شما مطابقت دارند؟ اگر نه، و مهارت‌های قابل انتقال شما برای پیش بردن شما کافی نیست، مهارت‌های فنی خود را ارتقاء دهید تا در نهایت شغلی را به دست آورید که مهارت‌های شما را با سبک زندگی‌تان همسو می‌کند و حقوق قابل قبولی را به شما ارائه می‌دهد.

    با دریافت گواهینامه‌های حرفه‌ای Coursera، می‌توانید مهارت‌های مناسب برای مشاغل مورد نظرتان را در طول چند ماه کسب کنید؛ بدون نیاز به مدرک یا تجربه.

     

    مهارت‌ های شغلی خود را افزایش دهید.

    4. حضور خود را در رسانه‌های اجتماعی بهبود ببخشید.

    اکنون، بیش از هر زمان دیگری، مردم در لینکدین شغل پیدا می‌کنند. در واقع، در هر دقیقه، شش نفر در لینکدین استخدام می‌شوند. اکثر استخدام‌کنندگان (حدود 87 درصد) از اینکدین، در طول فرآیند استخدام استفاده می‌کنند؛ به‌ویژه هنگام بررسی و مقایسه‌ی کارجوها. پروفایل لینکدین شما باید رزومه فعلی شما را به همراه نمایه‌هایی از پروژه‌ها، ویدیوها و محتواهایی که روی آن‌ها کار کرده‌اید، نشان دهد. یک عکس پروفایل حرفه‌ای و دوستانه به استخدام‌کنندگان کمک می‌کند تا نام خود را نشان دهند، در حالی که فهرست برجسته‌ای از دستاوردها با استفاده از کلمات کلیدی می‌تواند اعتبار شما را دوچندان کند.

    اگرچه پست گذاشتن در لینکدین لزوماً باعث استخدام شما نمی‌شود، اما به اشتراک گذاری و لایک کردن پست‌ها باعث ایجاد تعامل می‌شود و می‌تواند به شما کمک کند مورد توجه کارفرمایان بالقوه قرار بگیرید. اگر تصمیم به گذاشتن پست دارید، به اشتراک گذاری تصاویر و خلاصه پروژه‌هایی که روی آنها کار کرده‌اید، یا مقالاتی که تخصص شما در صنعت و حرفه‌ مورد علاقه‌تان را نشان می‌دهد، می‌تواند بسیار هوشمندانه و مفید باشد.

    حتی می‌توانید با ارسال درخواست برای اتصال یا ارسال پیام با استفاده از InMail، با استخدام‌کنندگان در LinkedIn ارتباط برقرار کنید. هنگام ایجاد پیام خود، توضیح دهید که چه کسی هستید، به دنبال چه چیزی هستید و چرا امیدوارید با آنها ارتباط برقرار کنید.

    در نهایت، حضور مجرمانه خود را در دیگر پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی پاک کنید. عکس‌های مجرمانه شامل هر فعالیتی که ممکن است غیرحرفه‌ای تلقی شود را حذف کنید. برای امنیت بیشتر می‌توانید صفحات خود را خصوصی نگه دارید.

     

    5. از مصاحبه‌های اطلاعاتی کمک بگیرید!

    ورود به یک صنعت یا حرفه جدید می‌تواند دشوار باشد، به خصوص اگر مطمئن نیستید که آیا آن حرفه برای شما مناسب است یا خیر. اینجاست که مصاحبه‌های اطلاعاتی وارد می‌شوند. کارجویان می‌توانند از این نوع مصاحبه برای جمع‌آوری اطلاعات و  بینش عمیق‌تر در مورد یک حرفه یا موقعیت شغلی وپیش‌بینی آینده آن استفاده کنند.

    در اینجا نحوه کار یک مصاحبه اطلاعاتی آمده است:

    • تصمیم بگیرید که چه چیزی می خواهید بدانید.
    • تماس بگیرید و درخواست ملاقات کنید.
    • فهرستی از سوالاتی که باید بپرسید تهیه کنید.
    • مصاحبه کننده خود را بشناسید.
    • یک یادداشت تشکر بفرستید.
    • در تماس باشید.

    مصاحبه های اطلاعاتی خالق ایجاد روابط هستند، تمرین مصاحبه را فراهم می‌کند و حتی فرصت‌های آینده را نز باز می‌کند، به خصوص اگر تلاش کنید تا با مصاحبه کننده خود در تماس باشید.

     

    6. رزومه خود را طراحی کنید.

    برای هر شغلی که برای آن درخواست می‌دهید، بهترین روش این است که رزومه خود را مطابق با شرح شغل تدوین کنید. استخدام‌کنندگان و مدیران منابع انسانی دوست دارند ببینند که شما اخلاق، لحن و زبان کلی آنها را درک کرده‌اید و همچنین می‌توانید با آن‌ها صحبت کنید؛ به این معنی که رزومه شما منعکس کننده اصطلاحات خاص آنهاست (“خلاصه‌های خلاقانه”، نه “درخواست‌های خلاقانه”). تجربیات شما باید با الزامات آن موقعیت شغلی مطابقت داشته باشد، و گاهی اوقات لازم است مهارت‌ها و تجربیات خاصی را برجسته کنید یا حتی آن‌ها را حذف کنید. همیشه رزومه خود را برای اشتباهات املایی و دستوری بررسی کنید.

    تهیه رزومه برای نشان دادن اینکه کاندیدای ایده‌آلی هستید، کافی نیست. این روزها، سیستم‌های ردیابی متقاضی (ATS) درخواست‌های شغلی را فیلتر می‌کنند، بنابراین باید مطمئن شوید که کلمات کلیدی و عبارات دقیقی را از شرح شغل در رزومه خود وارد ‌می‌کنید.

     

    7. یک نامه‌ی پوششی بنویسید.

    این کار ممکن است اضافی یا زیادی به نظر برسد، اما لزوماً لازم نیست برای هر درخواست شغلی یک نامه کاملاً جدید بنویسید. با این حال، هر نامه پوششی که ارسال می‌کنید باید قطعاً نشان دهنده اشتیاق شما برای شغل خاصی باشد که برای آن درخواست می‌کنید. شما می‌توانید یک الگوی اصلی نامه برای هر نوع شغلی ایجاد کنید و قسمت‌هایی را که متناسب با اطلاعات آن موقعیت شغلی تنظیم می‌کنید را خالی بگذارید تا در صورت نیاز اطلاعات مورد نظرتان را تغییر دهید.

    به عنوان مثال، اگر برای سه نوع شغل مانند مشاور ارتباطات، متخصص رسانه‌های اجتماعی و تحلیلگر بازاریابی درخواست می‌دهید، می‌توانید سه الگوی نامه پوششی جداگانه ایجاد کنید. در هر الگو، مهارت‌ها و تجربیات خاص مربوط به همان شغل را فهرست کنید. سپس، هنگامی که در حال شخصی‌سازی نامه پوششی خود برای آن کار هستید، قسمت علاقه‌مندی خود برای کار در آن شرکت را با شرکت دیگر عوض کنید و زبان خود را متناسب با لحن آن سازمان و مجموعه تغییر دهید.

     

    رزومه نویسی

    8. با دقت برای مصاحبه آماده شوید.

    فرآیند مصاحبه می‌تواند بسیار ترسناک باشد. به یاد داشته باشید که مصاحبه یک خیابان دوطرفه است. در حالی که ممکن است به نظر برسد شما ارزش خود را به کارفرما ثابت می‌کنید، همچنین فرصتی‌ست برای ارزیابی اینکه آیا موقعیت شغلی و کارفرما نقش شما را برآورده می کند یا خیر. آماده شدن برای مصاحبه می‌تواند به شما کمک کند اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، بنابراین خود را در بهترین حالت ممکن نشان خواهید داد.

    برای آماده شدن، پاسخ‌های خود را به رایج‌ترین سؤالات مصاحبه بنویسید یا با صدای بلند با خود تکرار کنید. در مورد مسئولیت‌های آن موقعیت شغلی، مهارت‌های مورد نیاز برای اجرای آن و سؤالاتی که ممکن است یک مدیر منابع انسانی بپرسد، فکر کنید تا برای‌تان مشخص شود که آیا شما مناسب هستید یا خیر. یک موقعیت شغلی خاص ممکن است به چندین مصاحبه نیاز داشته باشد.

    اگر مصاحبه شما مجازی‌ست و ممکن است بسیاری از غربالگری‌های اولیه انجام ‌شود، مصاحبه‌های ساختگی‌ای را با یک دوست انجام دهید تا مطمئن شوید که لحن و زبان بدن شما به درستی اشتیاق شما را از طریق اینترنت بیان می‌کند. به‌علاوه، تغییرات کوچک در رفتار شما می‌تواند تفاوت‌های زیادی ایجاد کند. هر‌گونه درهم و برهمی را در پس زمینه خود پاک کنید و مطمئن شوید که اینترنت، دوربین و میکروفون شما قبل از شروع مصاحبه قابل اعتماد و کاملاً آماده هستند.

    اگر از مصاحبه کننده انتظار دارید سوالات رفتاری ساختاریافته بپرسد، یک تمرین خوب این است که از تکنیکSTAR  (موقعیت، وظیفه، اقدام، نتیجه) استفاده کنید. هر یک را برای خود بنویسید و آن‌ها را با صدای بلند توصیف کنید. برای مصاحبه‌های پانل، سعی کنید نام هر فرد را به خاطر بسپارید و در حین صحبت با هر مصاحبه کننده ارتباط چشمی برقرار کنید.

    سوالات مصاحبه اختصاصی شغل

    برخی از مشاغل دارای مهارت‌ها و مسئولیت‌های فنی هستند، که استخدام‌کنندگان برای سنجش توانایی داوطلب در انجام آن‌ها سؤالاتی تخصصی می‌پرسند. بهتر است از قبل پیش زمینه‌ای از این سوالات را از طریق افراد متخصص آن حرفه جمع‌آوری کرده و آمادگی لازم برای سوالات چالشی را داشته باشید.


    9. یک ایمیل تشکر بفرستید.

    همیشه، همیشه بعد از مصاحبه یک ایمیل تشکر بفرستید تا از مصاحبه کنندگان خود برای در اختیار گذاشن وقت‌شان تشکر کنید. بهترین تمرین این است که چند جمله در مورد نکات برجسته‌ی مکالمه خود که با شما طنین انداز شده است بنویسید و اشتیاق خود را تکرار کنید. این عمل ساده، مودبانه و سراسر قدردانی، به زمان زیادی نیاز ندارد، اما می‌تواند به تصمیم مدیریت برای استخدام شما بسیار کمک کند.


    10. درباره حقوق و مزایا مذاکره کنید.

    تبریک میگم! بعد از درخواست، آماده سازی، مصاحبه‌(ها) و ایمیل‌های تشکر، کار را دریافت کردید. اکنون، زمان آن است که درباره حقوق و مزایای خود مذاکره کنید. سایت‌هایی مانند Glassdoor را برای داده‌ها بررسی کنید تا تأیید کنید که انتظارات حقوق شما برای صنعت، شرکت و نقش شغلی مناسب است.

    این روزها از نظر فرهنگی قابل قبول است و حتی انتظار می رود که حتما در این خصوص مذاکره کنید. به احتمال خیلی زیاد، نامه شغلی همراه با اطلاعات حقوق است. یک قانون سرانگشتی خوب، در صورت شک، مذاکره 10 تا 20 درصد بالاتر از پیشنهاد اولیه آنها، علاوه بر بسته‌ی مزایا می‌باشد. اغلب، این بسته‌ها برای هر کارمند یک شرکت مشابه است، اما پاداش‌های پایان سال، پاداش امضا و مرخصی پرداختی (PTO) ممکن است متفاوت باشد. تحقیقات خود را انجام دهید و قبل از پذیرش پیشنهاد شغلی، هر گونه سوالی را با مدیر منابع انسانی روشن کنید.

    چطور استخدام شویم؟

    مراحل بعدی

    برای ایجاد مهارت‌های جدید برای حرفه خود و آماده شدن برای شغل رویایی‌تان، به دریافت گواهینامه‌های حرفه‌ای فکر کنید. چه بخواهید مدیر پروژه شوید یا نه، گواهی مدیریت پروژه Google مهارت‌های ارزشمندی را ارائه می‌دهد که تقریباً در هر شغلی مفید است. شما ارتباطات استراتژیک را تمرین خواهید کرد و یاد خواهید گرفت که چگونه مشکلات را حل کنید و سهامداران را از طریق سناریوهای دنیای واقعی مدیریت کنید؛ همه و همه با سرعت خودتان.

    جدیدترین بلاگ ها

    دسته بندی بلاگ ها

    ارغوان مریدی مدیر منابع انسانی
    همین حالا درخواست مشاوره تان را ثبت کنید.
    اسلاید قبلی
    اسلاید بعدی
    چطور می‌تونم کمکتون کنم؟
    ×
    سیما سرحدی Whatsapp chat