چگونه یک رزومه خوب بنویسیم؟

نوشتن یک رزومه خوب

اگر مطالب مقاله برایتان مفید بوده آن را با همکارانتان به اشتراک بگذارید.

آنچه در این پست می‌خوانید

    رزومه برای توصیف کارهایی که می‌توانید به صورت حرفه‌ای به انجام برسانید استفاده می‌شود، به گونه‌ای که نشان می‌دهد چه کاری می‌توانید برای کارفرما انجام دهید. در این مقاله بایدها و نبایدهایی که در چگونگی نوشتن یک رزومه خوب تاثیرگذار است را بررسی خواهیم کرد.

     

    رزومه باید

      واضح و مختصر باشد!

    یک کارفرما به طور متوسط 30 ثانیه طول می‌کشد تا یک رزومه را بررسی کند. و شما می‌خواهید که آنها فوراً شما برای این موقعیت شغلی واجد شرایط ببینند.

     

    رزومه خود را چندین بار تصحیح کنید!

    مطمئن شوید که هیچ غلط املایی یا دستوری وجود ندارد. از شخص دیگری نیز بخواهید آن را بخواند. یک اشتباه تایپی ساده در رزومه می‌تواند تصوری منفی برای کارفرما ایجاد کند. حتی می‌تواند مانع از به دست آوردن شغل مورد نظرتان شود.

     

    رزومه خود را به دو صفحه محدود کنید!

    رزومه خود را بر اساس آخرین تجربیات و دستاوردهای خود تدوین کنید. مشاغل و تجربه‌های قدیمی‌تر که بیش از 15 سال قدمت دارند یا باید حذف شوند یا به حداقل برسند. به این ترتیب، کارفرما می‌تواند به روی اطلاعات مرتبط بیشتر تمرکز کند.

     

     

    رزومه نویسی

    رزومه خود را متناسب با موقعیتی که برای آن درخواست دارید تنظیم کنید!

    تجربه کاری یا دستاوردهای مرتبط با موقعیتی که برای آن درخواست می‌دهید را مشخص کنید. این کار را می‌توان با بررسی شرح شغل مورد نظر یا وب سایت کارفرما و دیگر صفحات مجازی آن‌ها انجام داد.

     

    به روی دستاوردهای ارزشمند خود تاکید کنید!

    شما می‌خواهید بتوانید بهترین نمونه‌ها را در جایی که مهارت‌های خود را نشان داده‌اید شناسایی کنید. این مثال‌ها باید به دستاوردهای شما در نقش خود اشاره کنند و نشان دهند که شما چه نوع کارمندی هستید. بهتر است این اطلاعات را در بخش “تجربه کاری” رزومه درج کنید.

     

    صادق باشید!

    دروغ گفتن در رزومه هرگز ایده خوبی نیست. شما نمی‌خواهید مهارت‌ها یا نتایج خود را اغراق کنید زیرا کارفرما را گمراه می‌کند. به آنچه ارائه می‌دهید اطمینان داشته باشید.

     

    دستاوردهای خود را کمی کنید!

    از اعداد شرکتی استفاده کنید که کارفرما بفهمد و تحت تاثیر قرار بگیرد. به عنوان مثال، بر چند نفر نظارت کردید، چقدر محصول فروختید، چند درصد فروش را افزایش دادید و غیره.

     در رزومه از کلمات ساده و کارهای عملی صحبت کنید!

    شخصی که رزومه شما را می خواند ممکن است همیشه کارفرما نباشد. رزومه‌ها ممکن است توسط استخدام کنندگان یا متخصصان منابع انسانی که ممکن است با رشته خاص شما آشنا نباشند، بررسی شود. از زبان ساده و همچنین افعال متقاعدکننده، مدیریتی، رهبری، توسعه، افزایش عملکرد و غیره استفاده کنید.

      کارهای بدون مزد و داوطلبانه که نشان دهنده مهارت‌های شما هستند را در رزومه خود قرار دهید!

    اگر برای یک سازمان شناخته شده داوطلب شده‌اید یا برای یک هدف مهم کار کرده‌اید، آن را در رزومه خود قرار دهید. شما باید این تجربیات را در بخش «تجربه کاری» یا «کار داوطلبانه» قرار دهید، به خصوص اگر مربوط به همان موقعیت شغلی باشد که برای آن درخواست می‌کنید.

      دوبار بررسی کنید و اطلاعات تماس خود را وارد کنید!

    رزومه شما باید نام، آدرس، ایمیل و شماره تلفن شما را داشته باشد. این اطلاعات باید در بالای صفحه اول قرار گیرد. همچنین از صحت این اطلاعات اطمینان حاصل کنید. در غیر این صورت، کارفرما نمی‌تواند با شما تماس بگیرد.

     

     

    رزومه نویسی

    در رزومه نباید

    از آدرس ایمیل نامناسب استفاده کنید!

    اطمینان حاصل کنید که ایمیل شما به راحتی قابل خواندن، تایپ آسان، حرفه‌ای و غیر توهین آمیز است. به طور کلی، آدرس ایمیل شما باید بر اساس نام شما باشد. نام مستعار، اعداد یا نویسه‌های خاص را حذف کنید.

     اطلاعات شخصی غیر ضروری را وارد نکنید!

    بهتر است هر گونه جزئیات شخصی مانند سن، وزن، قد، وضعیت تاهل، ترجیحات مذهبی، دیدگاه‌های سیاسی، یا هر ویژگی شخصی دیگری که می‌تواند بحث برانگیز باشد را کنار بگذارید. این از هرگونه سوگیری احتمالی جلوگیری می کند. مهمتر از همه، هرگز شماره بیمه اجتماعی خود را در رزومه خود وارد نکنید.

     از ضمایر شخصی استفاده نکنید!

    از ضمیر «من» استفاده نکنید. رزومه خود را به صورت سوم شخص بنویسید. از زبان شخص دیگری خودتان را معرفی کنید.

     به سادگی مسئولیت‌های شغلی را فهرست نکنید!

    وظایف شغلی شما از عنوان شغلی شما مشخص خواهد شد. در عوض، با یک جست‌وجوی شخصی در خصوص شرح وظایف شغلی خود و ارائه مثال‌های خاص در رزومه، می‌توانید بر دستاوردهای خود را تاکید کنید.

     جملات کلی مطرح نکنید!

    از اظهارات مبهمی که بر مشارکت و تجربیات واقعی شما تاکید نمی‌کند، دوری کنید. اظهارات نامشخصی مانند “مسئول بهبود کارایی و صرفه جویی در هزینه” هیچ اطلاعاتی در اختیار کارفرما قرار نمی‌دهد. تجربه‌ی خود را شخصی کنید!

     دلایل ترک مشاغل قبلی را درج نکنید!

    هدف اصلی رزومه شما ارتقاء خود، مهارت‌ها، تجربه‌ها و دستاوردهای شماست. این باید کاملاً مثبت باشد و بنابراین نباید دلایل ترک را شامل شود زیرا هیچ ارزشی برای شما به عنوان یک متقاضی ایجاد نمی‌کند.

     سرگرمی‌ها یا علایق را در نظر نگیرید!

    به دلیل قضاوت‌هایی که کارفرمایان بالقوه می‌توانند انجام دهند، ذکر سرگرمی‌ها توصیه نمی‌شود. با این حال، اگر سرگرمی‌های شما به موقعیت شغلی مربوط می‌شود، می‌توانید آنها را بگنجانید زیرا می‌توانند به کارفرما نشان دهند که چرا شما مناسب هستید.

    کلام آخر

    ممکن است هر یک از این بایدها و نبایدها به نظرتان کم اهمیت باشد. اما بی‌توجهی به همین جزئیات و نکات ریز و کلیدی می‌تواند مدت‌ها شما را از فرصت‌ها و موقعیت‌های شغلی که برای پیشبرد اهداف خود در نظر دارید دور کند.

    آموزش رزومه نویسی

    جدیدترین بلاگ ها

    دسته بندی بلاگ ها

    ارغوان مریدی مدیر منابع انسانی
    همین حالا درخواست مشاوره تان را ثبت کنید.
    اسلاید قبلی
    اسلاید بعدی
    چطور می‌تونم کمکتون کنم؟
    ×
    سیما سرحدی Whatsapp chat