
نوشته های مرتبط
موضوع | شرح مختصر |
---|---|
تعریف فرهنگ سازمانی | فرهنگ سازمانی مجموعهای از باورها، ارزشها و رفتارهای مشترک است که در سازمان شکل میگیرد و بر نحوه تعاملات داخلی و خارجی تاثیر میگذارد. |
اهمیت فرهنگ سازمانی | فرهنگ سازمانی میتواند بر رفتار کارکنان، تصمیمگیریها، و عملکرد کلی سازمان تأثیر بگذارد و از عوامل کلیدی موفقیت یک سازمان است. |
نقش رهبران در فرهنگ سازمانی | رهبران با رفتار و ارزشهای خود فرهنگ سازمانی را شکل داده و باید الگویی برای کارکنان در نظر گرفته شوند. |
بهبود فرهنگ سازمانی | فرآیندهای شفاف، بازخورد مستمر و تشویق به همکاری و نوآوری از جمله روشهای موثر برای بهبود فرهنگ سازمانی هستند. |
ویژگیهای فرهنگ سازمانی موفق | شفافیت، اعتماد، تعامل مثبت و ارزشگذاری به توسعه فردی کارکنان از ویژگیهای کلیدی یک فرهنگ سازمانی موفق است. |
فرهنگ سازمانی چقدر در کسب و کار اهمیت دارد؟ وقتی مدیر می شویم و چند تا کارمند استخدام میکنیم ،خیلی ها به ما نصیحت میکنند که حواست به فرهنگ کسب و کارت باشد، فرهنگ از همه چیز مهمتر است. ایا فرهنگ یعنی شخصیت و اولویت های یک مدیر عامل؟ ایا فرهنگ همان ارزش های یک شرکت است؟
تشخیص فرهنگ مطلوب برای سازمانتان سخت است، اما معیارهای فرهنگی به هدف شما گره خورده است. در این بلاگ از آکادمی مدیریت منابع انسانی ارغوان مریدی در مورد فرهنگ سازمانی، اهمیت آن و راز داشتن یک فرهنگ سازمانی قوی صحبت خواهیم کرد و در این راستا می توایند از مشاوره منابع انسانی اکادمی استفاده نمایید.
در شرکت ها و کسب و کارهای کوچک، فرهنگ یعنی بازتابی از ارزش ها ، رفتارها و شخصیت فرد مدیر عامل، اما وقتی کسب و کار و سازمان بزرگ می شود این قضیه دیگر جواب نمیدهد.
در دورههای تغییر سازمانی، فرهنگ میتواند هم کمککننده و هم مانع باشد. بهعنوان مثال، سازمانی با فرهنگ همکاری و انعطافپذیری ممکن است تغییرات را بپذیرد، در حالی که فرهنگ کمتر منعطف و بوروکراتیک ممکن است به خوبی به تحول پاسخ ندهد. رهبران در هنگام هدایت سازمان خود در دورههای تغییر باید از این موضوع آگاه باشند.
نقل از سایت bdc
به این سوالات پاسخ دهید،
هیچ پاسخ درستی به این سوالات نمیتوان داد اما پاسخ کارمندان شما دقیقا همان فرهنگ شماست.
با این حال زمانیکه استراتژی سازمانتان تغییر میکند و هدف متفاوت میشود باید فرهنگ تان را طبق تغییرات بسازید و در قدرت آور گذاری فرهنگ هیچ شکی نیست.
اما چطور باید فرهنگ ساخت؟ چطور باید نهادینه کرد؟ چطور باید آموزش داد؟ چطور باید اصلاحش کرد؟
اگر میخواهید پرسنل شما افرادی باشند که میخواهید و از فرهنگ شما پیروی کنند در ابتدا باید خود واقعیشان را ببنید.
ایا فرهنگ انقدر اهمیت دارد که شرکت شما را موفق یا ناموفق کند؟
اگر محصولی داشته باشید که تقاضا نداشته باشد قطعا شکست میخورید؛ همچنین اگر فرهنگ شما متناسب با هدف سازمانی و تارگت های شما نباشد باز هم شکست میخورید.
فرهنگ یک انرژی درون سازمانی است که دیسیپلین و سیاست های کاری را شفاف میکند، اینکه من با چه قاعده و قانونی کار کنم تا به همکارم صدمه ای نزنم و کار تیمی را جدی بگیرم تا به همکارم کمک کنم.
همدلی را اولویت قراردهم ، پس هر کدام از اعضای تیم در پیشرفت کار سهیم هستند و در فرهنگ تعریف شده است.
در سازمان ها باید به فرهنگ سازمانی به عنوان یک مزیت رقابتی مهم توجه شود.
برای رسیدن به فرهنگ دلخواهتان، قبل از هر چیزی باید بدانیم هدف چیست و در چه مدت زمانی میخواهیم به این هدف برسیم، گاهی اوقات سرعت دادن به کارها باعث میشود فرهنگ ما متفاوت باشد مثلا اینکه در جایی خاص ناهار میل کنید یا پشت میز لحظه کار کردن ناهار را ببلعید. از بین بی نهایت انتخابی که دارید، انتخاب سخت است و این انتخاب ها هست که فرهنگ شما را تشکیل میدهد.
البته که فرهنگ باید جا ببفتد و پخته شود ، و قطعا تکامل پیدا میکند و بهتر و متناسب تر با سازمانتان می شود، قرار نیست بی عیب و نقص باشیم، کافی است از دیروز بهتر باشیم.
الگو برداری از سازمان های دیگر راهی است که میتواند شما را در فرهنگ سازی کمک کند اما حواسمان باشد که خودمان را فراموش نکنیم، فرهنگ باید از جان و دل خودمان باشد تا سرزنده و پایدار بماند.
یک شعار عالی بزای فرهنگ میتوان گفت که (خودت باش ) چرا که فرهنگ باید با باورها و شخصییتان سازگاری داشته باشد، اگر سعی کنید ادم دیگری باشید، توان رهبری را از دست خواهید داد. مهارت های رهبری یکی از مهم ترین موارد در فرهنگ سازمانی به شمار می رود.
این مسئله برای خیلی از مدیر عامل ها پیش می اید که رهبری را سرلوحه قرار میدهند و کارهای او را پیاده سازی میکنند اما سبک ان رهبر برایشان درونی نشده یا روش های کاری اش به درد شرکتشان نمیخورد، اما باید مراقب نقاط ضعفمان باشبم و از انها اگاهی داشته باشیم تا این نقاط ضعف در فرهنگ ما وارد نشود و برنامه ریزی برای پوشش و کم کردن این نقاط ضعف را داشته باشیم.
بنابراین وقتی با خود خودتان کنار امدید ، کم، کم میتوانید ان فرهنگی را که میخواهید را از روی هویتتان ترسیم کنید یعنی یکی کردن حرف با عمل.
فرهنگ سازمان باید نمودی از حساسیت های رهبرش باشد، مهم نیست که چقدر دنبال ایجاد محیط اموزشی، صرفه جویی، کارکردن با بهره وری بالا باشید، اکر خودتان اینگونه رفتار نکنید، شرکت هم انگونه نخواهد شد، اگر فرهنگ کلامی به سمتی رود و شما به سمت دیگر ی حرکت کنید، شرکت از رفتار شما پیروی می کند. رهبری و مدیریت در سارمان با هم متفاوت است بهتر است هریک را به خوبی بشناسید و هر یک در جای خود استفاده کنید.
منظور از انواع فرهنگ سازمانی، روابطی است که بین تک تک کارمندان و بالا دستی که در سازمان شکل گرفته است.
چهارچوب و قوانین، مدل رفتاری و ….
اگر می خواهید فرهنگ سازمانی قوی داشته باشید، به عنوان یک صاحب کسب و کار یا مدیر باید شفاف کنیم که در موقعیت های مختلف چه توقعی از پرسنل خود دارید یا چه رفتاری باید داشته باشند و باید ارزش های سازمان خود را شفاف کنید، چه مواردی خط قرمز است و چه مواردی رفتار و کار درست و صحیح است. رفتار صحیح با انواع پرسنل را بشناسید مثل نحوه برخورد یا کارمندان خانم، نحوه برخورد با کارمندان مسن، مدیریت کارکنان بدقلق می تواند به شما در داشتن مدیریت حرفه ای کمک شایانی کند.
برویم سراغ ایتم های مهمی که کمک میکنند تا فرهنگ سازمانی شما قوی و قوی تر شود.
فرهنگ قدرتمند در صورتی جا میفتد که مدام به بهانه های مختلف تکرار و تکرار شود و مهم اعمال ما است که این فرهنگ را محکم و محکم تر میکند و باید به تک، تک افراد یاداور شویم که کار شماست که همه چیز را عوض میکند و تاثیر گذار است و جوهره فرهنگ زمانی قوی می شود که ادم ها اهمیت دهند، به کیفیت کارشان اهمیت دهند به اینکه کارمند خوبی باشند اهمیت دهند و به سرنوشت شرکت اهمیت دهند، پس اینکه در شرکت سما چه چیزی پاداش میگیرد سهم بزرگی در ساختن فرهنگ دارد. اگر بی تفاوت به کارهای افراد باشید، فرهنگ شما شکل نمیگیرد و اصطلاحا جا نمی افتد. بهتر است در سازمان به درستی تفویض اختیار کنید تا هر شخصی مسئولیت خود را بشناسد.
نظر دادن در هر سازمانی مجاز نیست. البته این چند سال اخیر، مخصوصا بعد از کرونا ، سازمان ها ورژن جدید زدن و اظهار نظر خیلی راحتر شده. رواج این فرهنگ که هر کارمند میتواند یک نظر مفید برای بهبود سازمان داشته باشد، اجازه پیشنهاد دهیم و حتی از کارمندان درخواست صحبت کنید و انها را وارد بازی بهروه وری بالای سازمان کنید. مهارت های نرمی مدیریتی و رفتار مدیریتی را بیاموزید تا بهتر بتوانید سازمان و پرسنلتان را مدیریت نمایید.
دیده شدن کارمندان یک اصل مهم است که برای نگهداشت نیروی انسانی استفاده میشود، بنابراین رایج کردن این فرهنگ که هر فردی در این سازمان باید توسط مدیران و همکارانش دیده شود، سطح انرژی مثبت را در افراد بالا می برد. رایج کردن فرهنگ سپاسگزاری و قدردانی از مدیر ها شروع می شود و در پرسنل انتشار می یابد، همچنین از فرسودگی شغلی آنها پیشگیری می کند. ارزیابی 360 درجه می تواند به شما در ارزیابی عملکرد پرسنل کمک کند.
یکی از وظایف مهم هر مدیر ترویج کار تیمی و اصرار برای برقراری ارتباط خوب بین کارمندان می باشد. مهارت های ارتباطی در این راستا بسیار کمک کننده می باشد.
فرهنگ میتواند روش مناسبی باشد برای انتخاب کارمندان یعنی به این موضوع فکر کنیم که در کارمندانمان چه فضیلتی بها دارد، یعنی جذب نیروی کار از روی فضیلت های فرهنگی و فضیلت ها باید خود را در عمل نشان دهند نه در باور.صادقانه بگویم که استخدام ۲۰ نفر اول کسب و کار شما بیشترین تاثیر را روی هویت فرهنگ شما میگذارد، اینکه میخوای فرهنگت چگونه باشد و چه افرادی را استخدام میکنی، رابطه مستقیم دارد، افراد خاکی، صبور، سختکوش، باهوش ،… همه این موارد تاثیر گذار هستند. دوره آموزشی جذب و استخدام می تواند به استخدام نیروی کار مناسب با فرهنگ شما کمک کی کند.
سازمان شما به خلاقیت و نواوری نیاز دارد و این خلاقیت را کامندان ایجاد می کنند، هر چقدر افراد اموزش بیشتری ببینند این خلاقیت بیشتر می شود، پس باید فرهنگ اموزش را انتشار بدید. بهتر است با فرآیند آمورش و توسعه کارکنان آشنا باشید و مدل های آموزش منابع انسانی را بشناسید تا آنها را به درستی پیادهسازی کنید. اگر دوست دارید می توانید بلاگ تاثیر آموزش بر توسعه منابع انسانی را مطالعه کنید.
ویژگیهای کلیدی فرهنگ سازمانی عبارتند از:
نقل از سایت achievers
کارمندان شما، فضیلت ها و خط قرمز های شما را برای ساختن فرهنگ مطلوبتان محک میزنند تا بدانند چقدر میتوانند در ساخت فرهنگی جدید موثر باشند، این شما هستید که انتخاب میکنید ایا شرایط تغییر کند یا همچنان با ان فرهنگ بمانم پس قبل از تعیین ان فضیلت ان خط قرمز از خودتان بپرسید که ایا من حاضرم امتحان این فضیلت را پس دهم؟ داشتن فرهنگ سازمانی قوی و مدیریت کارکنان را در اولویت قرار دهید تا با شناسایی نقاط قابل بهبود کارمندان، ایجاده انگیزه در کارکنان تان را افزایش دهید.
فرهنگ سازمانی یکی از ارکان اساسی موفقیت هر سازمان است، زیرا بر رفتار کارکنان، نحوه تصمیمگیری، کیفیت ارتباطات داخلی و حتی تجربه مشتریان تأثیر میگذارد. فرهنگ سازمانی قوی میتواند باعث افزایش انگیزه کارکنان، کاهش نرخ ترک شغل، و بهبود کارایی و بهرهوری شود. یک فرهنگ مثبت و منسجم میتواند همراستایی بین اهداف سازمانی و عملکرد افراد را تقویت کند.
بهبود فرهنگ سازمانی نیاز به یک فرآیند مستمر و فعال دارد که از طریق شفافیت، مشارکت کارکنان و حمایت از ارزشهای مثبت سازمانی امکانپذیر است. مدیران باید الگویی از رفتارهای مطلوب ارائه دهند و به کارکنان کمک کنند تا احساس تعلق و ارزشمندی کنند. همچنین، تشویق به بازخورد سازنده، ایجاد فضایی برای نوآوری، و ایجاد فرصتهای آموزشی میتواند به تغییر و تقویت فرهنگ سازمانی کمک کند.